Parfymfri man på nätet

Handla alla oparfymerade varor du behöver via internet och få hem dem i brevlådan. På så sätt slipper du ge dig in i doftmolnet kring tvål- och tvättmedelshyllorna i affären.

Nätbutiken oparfymerat.se har ett hundratal produkter, framförallt inom varugrupperna hygien och rengöring. Alla produkter som säljs där har först passerat Lena Munkhammars känsliga näsa.
Lena är mycket doftöverkänslig. Hennes problem började när bostadshuset byggdes på 70-talet, men droppen blev en renovering på arbetsplatsen. Hon var sjukskriven ett halvår, kom tillbaka till samma lokaler och blev omedelbart dålig igen. Nu har hon sjukersättning sedan några år tillbaka.
Sin nuvarande man, Leif Berglund, träffade hon 2001. Han engagerar sig mycket i att hitta lösningar för sin fru och engagemanget har bland annat lett till att han, för cirka ett år sedan, startade en butik på internet för oparfymerade produkter, www.oparfymerat.se.
– Jag tycker om att tillägna mig ny kunskap och det här var ett område där det fanns mycket att lära sig, säger Leif.

Parfymfritt

Butikens alla produkter är oparfymerade och utan eteriska oljor. Alla människor uppfattar dofter olika men Leif försöker även att undvika oparfymerade produkter som ändå har en kraftig doft.
Fördelen med att handla via oparfymerat.se är, förutom att produkterna finns samlade på ett och samma ställe, att man inte behöver ge sig in bland butikshyllorna där de oparfymerade produkterna står tillsammans med sina parfymerade konkurrenter. De produkter som kommer hem med posten från oparfymerat.se har förpackningar som stått i ett doftfritt lager och inte blivit ”smittade” av starka dofter.
Förutom hygien- och rengöringsprodukterna säljer Leif också andningsmasker med kolfilter, batteridrivna ljus (alternativ till stearinljus) och ett effektivt smörjmedel.
Andningsmasken är vår storsäljare, men även deodorant och hårvårdsprodukter går bra. Vi letar hela tiden efter nya saker. Nu jagar vi framförallt solskyddskrämer och en doftfri spolarvätska.
Kosmetika är något som efterfrågas mycket och planer finns också på att utvidga sortimentet med konstväxter.
– Jag tar gärna emot tips på produkter som fungerar för andra personer med doftöverkänslighet, avslutar Leif.

Text Lena Granström

Relaterade artiklar

post-template-two-posts.php post-template-two-posts.php