Doftfri hänsyn

I början av november varje år infaller den parfymfria veckan för att uppmärksamma doftöverkänsligas situation. Men att visa hänsyn behöver vi tänka på hela året.

Spara på parfymen

Privata tillfällen. Att bära en personlig doft innebär för många en känsla av lyx. Men vi som vill visa hänsyn i det offentliga rummet tar bara fram parfymflaskan vid tillfällen när vi är säkra på att människorna runt om uppskattar doften.

Visa extra hänsyn

Utsatta miljöer. Vårdinrättningar, skolor, arbetsplatser och kollektivtrafik är platser som kan vara svåra, ofta omöjliga, att välja bort för den som är överkänslig mot parfym. Ingenstans uppskattas visad hänsyn lika mycket som här.

Beställ klistermärken

Andnöd. Vet du ett ställe där människor behöver påminnas om att visa hänsyn mot doftöverkänsliga? Här kan du skicka efter en fin, självhäftande dekal att sätta upp där.

Välj parfymfria produkter

Allergimärkning. Schampo, balsam, lotion, tvättmedel, sköljmedel med mera – otroligt många produkter parfymeras helt i onödan. Lyckligtvis lanseras det hela tiden nya parfymfria alternativ. Håll utkik efter Svalanmärkningen och den nya nordiska märkningen Asthma Allergy Nordic.