Blomkålspizza med rökt kött och pepparrot

Lagat. Grunden till en god pizzabotten behöver inte vara vetemjöl. Prova den här med blomkål, ett naturligt glutenfritt alternativ. Toppingen kan förstås varieras efter tycke och smak.

Ingredienser

Botten
200 g blomkål
0,5 dl riven parmesan (Green Vie parveggio grated)
0,5 dl riven mozzarella (Tofutti creamy smooth mozzarella style)
0,5 tsk torkad oregano
0,5 tsk chiliflakes
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
1 msk chiafrön som svällt i 3 msk vatten, cirka 10 minuter

Pepparrotskräm
½ burk Tofutti creamy smooth
1 msk riven pepparrot
1 msk hackad gräslök

Topping
5 skivor strimlat rökt renkött (går bra även med älg eller annat rökt kött)
½ burk inlagda kronärtskockshjärtan
1 litet tunt skivat äpple
2 msk krasse
1 liten burk sikrom
1 salladslök

Tillagning

Sätt på ugnen på 225 grader.

Botten
Riv blomkålen grovt. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut blandningen på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Helst ska hela botten täckas. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper över smeten och platta ut för hand eller med en kavel. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.

Pepparrotskräm
Blanda ihop och smaka av med salt och svartpeppar.

Topping
Lägg på pepparrotskrämen, köttet, kronärtskockshjärtana och äppelskivorna och grädda cirka 7 minuter.
Garnera innan servering med romklickar, skivad salladslök och krassen.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: