Höstens boktips

Fika med Mikaela

Vid sidan om sina uppdrag i Astma- och Allergiförbundet och den europeiska astma- och allergiorganisationen EFA gillar Mikaela Odemyr att baka. Nu har hon gett ut en bok med sina egna recept på bakverk utan mjölk, ägg och nötter.
Utkommer på Lindskog Förlag i september.

Bli expert på kvalsterallergi

Boken ger läsaren saklig information om kvalster, samt råd om hur man effektivt förebygger besvär när man har utvecklat en kvalsterallergi. Informationen bygger på vetenskapliga undersökningar och belagda fakta.
Beställ boken gratis och med fri frakt från medeca.se.

Bok att skriva i

Misstänker du överkänslighet eller allergi mot gluten, laktos, nötter, mjölkprotein, histamin eller andra födoämnen? Mat- och symtomdagboken är ett skrivhäfte som inkluderar daglig loggning av mat, symtom och livsstil under totalt 12 veckor samt vecko- och månadsavstämningar.
Paleoteket förlag, cirkapris 159 kronor.

Hjälp att andas rätt

Författaren Janne Karlsson upptäckte genom sitt arbete som ambulansförare att svårt sjuka människor andades på ett väldigt ineffektivt sätt. När han senare arbetade som massör växte en kunskap fram som blev andningsterapin Lotorpsmetoden. Boken innehåller många goda råd och hjälp till självhjälp för de som har besvär med andningen, till exempel personer med astma, allergi och KOL.
Vulkan förlag, cirkapris 170 kronor.

Följ med på monsterjakt

Monster-allergi är en serie tecknade äventyrsböcker för barn mellan 9 och 12 år. Den första delen heter Monsterhuset och handlar om den tuffa tjejen Elena och kompisen Zick, pojken som är allergisk mot allt och kan se saker som ingen annan gör. Genom ett knasigt och humoristiskt kalejdoskop undersöks viktiga ämnen såsom mobbning, identitetssökande och utanförskap.
Bokförlaget Hegas, cirkapris 179 kronor.

Foto Colourbox