Chokladgömmor med havtornsbär

Bakat. Små bakelser, lite bitska i smaken och med syran i havtornsbäret som en överraskning. Passar utmärkt till espresso eller till ett glas madeira eller muscatvin.

Ingredienser

2,5 dl fin mjölkfri mix
1 dl socker
0,5 dl kakaopulver
ev. 0,5 tsk snabbkaffepulver
2 msk grovhackad mörk choklad, mjölkfri
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
100 g mjölkfritt margarin
0,75 dl mjölkersättning
tryffelformar i papper eller aluminium

Garnering
100 g mörk mjölkfri choklad
cirka 0,5 dl havtornsbär eller marmelad

Tillagning

Placera formarna i en långpanna. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner mjölersättning och margarin. Blanda till en slät smet. Grädda gärna ett prov. Fördela smeten i formarna med en tesked. Tryck ner ett havtornsbär. Grädda i mitten av ugnen vid 200 grader i 5-7 minuter. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad. Bred den över bakelserna.

Tips
Det går också att göra glasyr på kakaopulver, florsocker och vatten i stället för smält choklad.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Hanneke Bonthuis

Hitta fler recept som innehåller: