Välkommen till nya Allergia!

Vår medlemstidning har funnits med oss sedan 1956, även om den genom åren många gånger bytt form och utseende. Nu kände vi att det var dags igen.

Paketeringen och delar av innehållet är nytt, men precis som tidigare är detta en initierad informationskälla för dig som lever med astma, allergi, eksem och annan överkänslighet – och för alla andra som av olika skäl har ett intresse av dessa diagnoser.

Vi bevakar vad som händer på forskningsfronten, i Sverige och internationellt. Vi inspirerar och gör livet enklare genom tips och råd som verkligen fungerar.

I Allergia kan du ta del av tankeväckande berättelser om hur andra gör för att förenkla livet och leva ett friskt liv.

Vi kommer att driva frågor som vi hoppas och tror att du vill engagera dig i. Tillsammans har vi kraft att få till förändringar i samhället, på arbetsplatser och skolor, i vården och så vidare. Då och då kommer vi att ställa makthavare mot väggen. I varje nummer rapporterar vi såklart också om spännande saker som händer i våra viktiga lokalföreningar.

En nyhet är sidan ”Fråga experten” där du kan skicka in specifika frågor och få svar av en expert. Och vilken tidning av rang har inte ett korsord? Lyckas du lösa korsordet i det här numret, har du chans att vinna tre trisslotter.

Jag hoppas du tycker om uppfräschningen av vår fina tidning. Hör gärna av dig till info@astmaoallergiforbundet.se och berätta vad du tycker! Tipsa oss också om vad du vill läsa om.