Stor arbetsglädje i förbundet

Det ska kännas kul att när man engagerar sig i ideellt arbete. Det är ju något som man använder sin fritid till. I stället för att umgås med sin familj eller ägna sig åt sitt intresse avsätter man tid för att tillsammans med likasinnade arbeta för något man tycker är viktigt.

I mitten av maj samlades representanter från landets lokala astma- och allergiföreningar under en helg för att diskutera verksamheten. Varje år lämnar över hundra medlemmar allt därhemma för att tillsammans med andra lära sig nytt och nyttigt som kan användas i det lokala arbetet. Det är imponerande och skulle naturligtvis inte ske om det inte upplevdes som kul och meningsfullt av deltagarna.

Vid årets konferens lärde vi oss om hur man kan arbeta i föreningen med den utåtriktade kommunikationen. Målet måste vara att förmedla lite av den glädje som många upplevde under majhelgens möte.

Under det senaste året har arbetsglädjen i föreningarna och i hela förbundet utvecklats. En bidragande orsak är säkert att förbundet kommit ut på ett bättre sätt med sina frågor på sista tiden. Organisationens krav på den offentliga vården har förmedlats på ett tydligare sätt och stöds av alla viktiga professionella organisationer inom vården. Aktiviteten på astmadagen 6 maj blev den mest omfattande någonsin, vilket naturligtvis stärker organisationens självförtroende.

Förbundet har också tagit konkreta initiativ inom områden som verkligen engagerar. Ett doftpaket har distribuerats inom vården med inriktningen att övertyga anställda och patienter att parfymdofter inte hör hemma inom vården. Initiativet har applåderats av många! Och det sker redan framsteg inom området: För några veckor sedan beslutade Region Västra Götaland att den ska bli en doftfri region!

Mycket går åt rätt håll i vårt arbete just nu – tack vare arbetsglädjen!