Ugnsrostade rotfrukter och grönsaker

Lagat. Välj de rotfrukter och grönsaker du tycker om.

Ingredienser

4 st (400 g) palsternackor
1/2 (200 g) kålrot
1 bit (200 g) rotselleri
4 st (400 g) morötter
4 st (300 g) rödbetor eller gulbetor
4 st (200 g) paprikor i olika färger
1 st (200 g) purjo eller små gula lökar
0,5 dl olja eller smält mjölkfritt margarin
1,5 tsk salt
1 msk smulad torkad timjan

Tillagning

Skala rotfrukter och lök. Skär rotfrukterna i olika former men i samma tjocklek. Snitta, skölj och skär purjon i 5 cm långa bitar. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna. Placera allt i ugnspanna. Pensla med fettet, strö på salt och timjan. Baka i ugn vid 175 grader i cirka 30 minuter eller tills allt är mjukt och har fin rostad yta.
Rotfrukter, lök och grönsaker som bakas i ugnen släpper vätska. Då koncentreras smakerna och sötman framträder tydligare. Räkna med 200-300 g per portion. Ju fler sorter som blandas desto vackrare blir det.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: