Brist på Oatlys havredrycker

Butikshyllorna där havreföretaget Oatlys produkter brukar stå har på en del håll i landet tidvis gapat tomma, till många mjölkallergikers förtret. Anledningen är ett planerat produktionsstopp.

Enligt Oatly håller företaget på att bygga ut sin produktionsanläggning i Landskrona, till följd av en kraftigt ökande efterfrågan på havreprodukter.
– För att kunna installera våra nya linjer var vi tvungna att stanna produktionen under ett par veckor, vilket innebar att vi tömde våra säkerhetslager. Detta, i kombination med mycket hög efterfrågan, har inneburit stötvisa leveransstörningar på flera av våra storsäljande produkter under augusti och september, säger Linda Nordgren, kommunikationschef på Oatly.
Det är bland annat produkterna Ikaffe och Imat som det varit brist på, men leveranserna beräknas fungera som vanligt igen om två till tre veckor.
Havreproducenten har i samband med utbyggnaden även passat på att lansera sin havredryck i tre nya fetthalter som precis som drycken Ikaffe ska fungera att ha i kaffe och te.

Text Zandra Zernell Foto Colourbox