Tunna revbensspjäll

Revbensspjäll passar till många olika tillfällen – Studentmottagning, dop, födelsedagsfesten med mera.…

(ca 8 portioner)
2 kg tunna revbensspjäll

Blanda samman följande i en skål:
3 msk olja
1 tsk sirap
1 msk soja
1, 5 tsk svartpeppar
0, 5 tsk vitpeppar
1, 5 tsk salt
1 krm ingefära
1 tsk curry
1, 5 tsk paprika
1 krm chilipeppar
1, 5 tsk timjan

Pensla revbenen med marinaden och grilla dem i 200 C º i cirka 40 minuter, beroende på ugn.
Köttet är färdigt när benen lossnar lätt från köttet. Ta ut dem och låt vila en liten stund innan du skär dem i långa skivor.
Servera dem kalla eller värm snabbt i microvågnsugn alldeles före servering.

Lena de Veen Foto Colourbox