Skulle du ha glädje av pollenmätningar närmare dig?

–– Nej, jag har inte så jättevansinnigt stora problem nu längre. Jag hade mycket mer besvär av min gräspollenallergi när vi hade katt. Det var en innekatt. Det är ungefär fyra-fem år sedan vi gjorde oss av med den.
–– Det blev ju två allergier på varandra, det var därför det kändes så jobbigt. Vi försökte ett tag att duscha och tvätta katten ofta, men trots att hon var tålig så gick det inte i längden. Det var inget lätt beslut, men när mina två söner också började visa symtom mot katten så var det inget att tveka om längre. Som en bonus blev min pollenallergi bättre och de astmabesvär jag känt när jag var ute och sprang försvann. Det tål att tänka sig för innan man skaffar djur.
–– Även om inte jag har nytta av pollenmätningar tycker jag att det är jätteviktigt att det finns mätutrustningar frekvent i landet för dem som behöver det. Numera, med all teknik som internet till exempel, är det ju så lätt att ta del av rapporterna.

Text Sonja Sundin, Ljungby