Rusning när brödbilen kommer

Ryktet om brödet och bullarna från Lysings Glutenfria Bageri har fått stor spridning – och rusningen är stor när Anneli Johansson kör ut beställningar från bageriets brödbil.

Bageriet i Ödeshög är ett av landets helt glutenfria bagerier. För att möta den stora efterfrågan på bageriets bröd köpte Anneli Johansson, som driver bageriet, en glassbil som gjordes om till brödbil. Nu kör hon runt till ett flertal orter i landet enligt ett speciellt körschema och lämnar av matbröd och kaffebröd som kunder fått beställa i förväg från hemsidan.

Passar på att fylla frysen

En av orterna som får besök är Södertälje utanför Stockholm. Södertäljebon Agneta Hedelin är en av de brödsugna kunder som väntar i ösregnet just denna dag. Hon har bland annat beställt ett gäng limpor, sju påsar frallor och lite bullar.

– Jag har köpt bröd från mataffären i många år, men tröttnade både på det skrala utbudet och på hur brödet smakade. Nu passar jag på att fylla frysen när frysbilen från Lysings kommer, jag har till och med frostat av den innan för att få plats med allt. Ibland köper jag även till min svärdotter, som även hon har celiaki, säger Agneta Hedelin.

Text Zandra Zernell Foto Johan Kindbom

Relaterade artiklar

post-template-two-posts.php