Tekakor

Bakat. Lättbakat bröd till frukostbordet eller eftermiddagsteet.

Ingredienser

2,5 dl mjölk eller vatten
40 g jäst
1-2 tsk salt
1 msk socker
3 msk majsolja
500 g glutenfri mix
vatten till pensling
ev. sesam- eller vallmofrö

Tillagning

Värm vätskan till 37 grader. Rör ut jästen med vätskan i en degbunke. Tillsätt salt, socker och olja och arbeta in det mesta av mixen. Låt degen jäsa i bunken cirka 15 minuter. Ta upp den på bakbordet och arbeta den smidig med resten av mixen. Kavla ut till 1 cm tjocklek och ta ut rundlar, 10 cm i diameter. Lägg dem på plåt, nagga dem och låt dem jäsa till dubbel storlek, 30-40 min. Pensla med vatten och strö eventuellt på sesamfrö eller vallmofrö. Grädda bröden i 250 grader mitt i ugnen, cirka 5 minuter. Låt dem svalna på galler.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: