Färskost

En naturell och mild variant på pålägg att ersätta färskost eller kanske till och med smörgåsmargarin med. Går att använda naturell eller smaksatt. Den naturella fungerar också bra som substitut för färskost i bakning. Den smaksatta fungerar bra att grädda i ugn som fyllning i färsbiffar eller lövbiffsrullader.

Äggfri omelett

Ett frasigt yttre och ett saftigt och framför allt luftigt och mjukt inre. Gör med valfri fyllning, vegansk eller med till exempel skinka. Flera ingredienser går att justera, byta och skippa. Du kan dels byta hela solrosfrökonceptet mot enbart vätska, du kan byta mjölsorter, du kan ändra smaksättningen. Men det här är min favorit, med det underbara svarta svavelsaltet kala namak för lätt ”äggaktig” smak och med den näringsrika inaktiva b-jästen för lätt ostig smak.

Scones

Till afternoon tea har sconesen sin givna plats, men de förgyller också en lyxig helgfrukost.