Kycklinggryta

Lagat. Under den kalla årstiden längtar vi efter något som värmer och mättar och vad passar då bättre än en rykande gryta.

Ingredienser

8 kycklinglårfiléer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
1,5 msk balsamvinäger
2 msk olja
1 hönsbuljongtärning
1,5 dl russin
2,5 dl vatten
salt

Tillagning

Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöken. Blanda kycklingfiléerna med lök, vitlök, rödvins- och balsamvinägern.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kycklingen i omgångar och lägg över det i en gryta.
Tillsätt smulad buljongtärning, russin och vatten. Koka på svag värme 15-20 minuter. Smaka av med salt. Servera kycklinggrytan med ris och kokt broccoli.

Skriv ut

Foto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: