Korintflarn

Bakat. Grädda en provkaka först. Då märker du om mjölmängden behöver justeras. Kakorna kan bakas med hackade dadlar eller fikon också.

Ingredienser

200 g mjölkfritt margarin
1,5 dl strösocker
2 msk vit sirap
1 dl korinter
3 tsk bakpulver
4,75 dl glutenfri mjölmix, plus lite till utbakningen

Tillagning

Rör margarin, socker och sirap vitt och pösigt i en skål eller matberedare. Hacka korinterna och tillsätt dem. Blanda mjölmixen med bakpulver och rör ner. Rulla ut degen på mjölat bakbord till två längder. Dela dem i 60 lika stora bitar och lägg glest på smorda plåtar. Tryck ut dem till runda kakor.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i fem minuter eller tills kakorna är ljust gulbruna. Lossa dem med stekspade innan de kallnat helt.

Tips
Häll upp mjölmixen i halv- eller hellitermått. Risken för felmätning är mindre då än om man mäter i dl-mått flera gånger.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: