Kolakakor

Bakat. Kakor som är underbart goda att äta som de är eller varför inte strössla smulorna över glass eller över fruktsalladen?

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl socker
1 dl ljus sirap
5 dl Semper Finmix
4–6 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Tillagning

Vispa ihop margarin, socker och sirap poröst. Blanda i resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät kakdeg.
Kavla ut på en bakpapperklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 10-–12 minuter. Låt svalna ett par minuter och använd sedan formar (till exempel pepparkaksformar) för att göra dina kakor. Lägg kakorna att svalna. Det som blir över mellan kakorna blir gott att göra kross av och lägga på fruktsallader, i yoghurt eller på glass.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: