Kladdkaka med havredryck

Bakat. Allergias egen kreatör i köket, Maria Eskel, har lyckats få till en kladdig kaka utan vare sig mjölk, ägg eller nötter.

Ingredienser

2 tsk fiberhusk
2 msk pofiber
4 dl fin glutenfri mjölmix
3 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vanillin socker
150 gr choklad (Kung markatta Mjölkfri)
60 g mjölkfritt margarin
3 dl havredryck (Oatly eller solhavre)
1 krm salt
(2 tsk äggers.)

Tillagning

Blanda fiberhusk och pofiber med 2 dl havre dryck i en bunke, låt svälla 3 -5
minuter. Tillsätt mjölmix, socker,salt, bakpulver (äggers.) och vanilinsocker i bunken.
Smält 100 gr choklad och margarinet. Häll det och resten av havredrycken i
bunken. Vispa noga! Häll det i en bakplåtspappersklädd form, liten långpanna.
Grädda i ca 20 minuter i 200 grader. Hacka resten av chokladen och strössla det över kakan med en gång när du tar kakan ur ugnen.

Skriv ut

Recept Maria EskelFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: