Gurkrullar med lax eller skinka

Smått & Gott. Krispigt, fräscht och mycket smak blir det om du rullar in godsaker i långa skivor av färsk gurka.

Ingredienser

1–2 gurkor
150 g rökt lax eller skinka
2 avokado
1 grönt äpple, finhackad eller rivet
pepparrot efter smak
1 tsk pressad citron
salt och peppar
gräslök

Tillagning

Välj en liten gurka då den innehåller mindre kärnor. Skiva gurkan på längden med en osthyvel. Skippa första skivan som blir endast skal. Hyvla tills du närmar dig kärnhuset, vänd då på gurkan och upprepa från på andra sidan. Ta inte med mitten för då blir rullarna mjuka och sjunker ihop. Om gurkskivorna är väldigt blöta kan du badda med papper för att få bort lite av vätskan.
Mosa avokado och blanda med riven pepparrot och pressad citron. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut en skiva gurka, bred på avokadomoset, skär lax- eller skinkskivorna i strimlor så att du kan lägga ut på gurkan, det behöver inte vara täckt överallt. Rulla ihop. Du kan fästa slutet av gurkrullen med en tandpetare om det inte håller ihop. Dekorera med fint klippt gräslök.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: