Glutenfri kladdkaka

Bakat. Recept på kladdkaka – eller muffins om du hellre vill det.

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
4-6 msk kakao
1,5 dl smält mjölkfritt margarin
1,5 dl glutenfri mix

Tillagning

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt kakao, margarin och mix. Blanda allt.
Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper i botten och smorda kanter. Grädda i ugnen på 200 grader. Låt kakan stå inne i 20 minuter för kladdig kaka och i 30 minuter för en torrare kaka.
– Man kan också göra muffins av smeten. Grädda då i 10 min istället. Servera gärna kakan med den glass gästerna tål. Vi brukar bjuda på kakan när vi får besök och serverar då grädde till dem som vill ha och som tål det och en eller två sorters glass så att alla får det man vill ha och tål.

Skriv ut

Recept Malene LarssenFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: