Glaserade vaniljstjärnor
Bakat. Vackert dekorerade stjärnor som smälter på tungan. Lite pyssel med både kavling och dekor, men så får man julens finaste kaka.
Bakat. Vackert dekorerade stjärnor som smälter på tungan. Lite pyssel med både kavling och dekor, men så får man julens finaste kaka.
3 dl mjölkfri mix
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 msk fiberhusk
150 g mjölkfritt margarin
2 msk mjölkersättning
mix till utbakning
Garnering
150-200 g vit choklad, mjölkfri
silverkulor
strössel
bokmärken
ev. vaniljsocker att pudra över
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Finfördela margarinet i blandningen med en bordskniv eller gaffel. Tillsätt mjölkersättning och arbeta ihop degen. Låt den vila kallt. Kavla ut degen 2-3 mm tjock och tag ut kakor med stjärnmått. Provgrädda. Lägg kakorna på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen vid 175 grader 5-7 minuter. Lossa kakorna medan de är lite varma. Låt dem vara kvar på plåten. Smält chokladen och bred den över kakorna. Den ska täcka och vara ett ganska tjockt lager. Strö genast på silverkulor, strössel och fäst bokmärken.