Fruktkakemuffins

Bakat. I stället för julens traditionella fruktkakeform har vi gräddat smeten i vackra muffinsformar. Extra festliga blir de med en topping av frukttosca.

Ingredienser

4 dl mjölkfri mix
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 dl socker
150 g mjölkfritt margarin
1 dl mjölkersättning
25 g jäst
2-3 dl torkade bär eller frukter

Frukttosca
50 g mjölkfritt margarin
0,75 dl socker
1 msk vit eller ljus sirap
3 msk maizena
2 msk mjölkersättning
1 dl bär och finskuren frukt
0,5 dl cornflakes

Tillagning

Blanda alla torra ingredienser i en bunke med bär och finskuren frukt. Fördela margarinet i blandningen. Rör ut jäste i mjölkersättningen och rör ner den. Blanda till en fast smet. Grädda ett prov. Om smeten är för lös sjunker frukten till botten. Fördela smeten i muffinsformar som placeras i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen vid 200 grader i 10-15 minuter, beroende på formstorlek.

Frukttosca
Blanda allt utom bär och flingor i en tjockbottnad kastrull. Sjud till kolaliknande konsistens. Om smeten skulle sockra sig; tillsätt lite mer mjölkersättning eller vatten. Rör ner frukten och sist flingorna. Klicka genast ut på de färdiggräddade muffinsen.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Hanneke Bonthuis

Hitta fler recept som innehåller: