Cupcakes

Bakat. Cupcakes med naturell eller hallonfrosting.

Ingredienser

3 dl Semper Finmix (eller 2 dl Jyttemjöl)
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,75 dl flytande mjölk- och sojafritt margarin
2 dl havredryck
skal och saft från en citron

Frosting
100 g mjölkfritt margarin, rumstempererat
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl rismjölk, eller sojamjölk

Tillagning

Blanda alla torra ingredienserna och häll sedan i vattnet och margarinet och vispa ihop till en smet. Smeten räcker till en muffinsplåt för 12 muffins. Det går också bra att använda pappersformar för muffins. Grädda något kortare tid om du har en mindre form.
Smörj muffinsplåten och strö i lite glutenfritt skorpmjöl i botten, det gör det lite lättare att ta ur muffinsen när de är färdiggräddade. Fyll muffinsplåten, eller formarna, till två tredjedelar med smet och grädda i 12–15 minuter beroende på storlek i mitten av ugnen på 225 grader. Ta ut och låt svalna.

Frosting
Blanda ihop margarinet, florsockret, vaniljsockret och rismjölken. Rör tills frostingen blir klumpfri. För att få en så jämn och slät frosting som möjligt rör ihop med en gaffel eller sked.
Frostingen kan varieras efter tycke och smak. Byt ut lite av rismjölken mot exempelvis pressad citron eller lime.

Hallonfrosting
Byt ut rismjölken mot 1dl hallon (frysta går bra). Tina hallonen och pressa dem sedan genom en finmaskig sil för att få en hallonpuré utan kärnor.
Är de frysta hallonen importerade så koka upp och låt koka i en minut för att inte riskera att hallonen bär på norovirus, enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

Cupcakes kan vara ett dekorationsparadis där smak och utseende kan varieras stort. Strössel finns i många former och varianter, använd färgat socker, färska bär, ett par droppar karamellfärg i frostingen, gör precis vad du vill, eller pynta inte alls och ät som de är.

 

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: