Blandade betor med örtolja och ost

Lagat. Mängden är beräknad till en förrätt för två, men det kan också bli en god lunch.

Ingredienser

2 gulbetor
2 rödbetor
2 polkabetor
Violife greek white
krutonger
salladsblad
salt och peppar

Örtolja
4 msk olivolja
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk bladpersilja
1 tsk honung eller agave
salt och peppar

Tillagning

Koka betorna till förrätten nästan mjuka i saltat vatten. Skala dem och skär i klyftor.
Lägg klyftorna i en ugnsfast form och kör i ugnen 225 grader 5–10 minuter tills de är helt klara.
Lägg upp på en tallrik och lägg på osten, krutongerna och ett par små salladsblad. Ringla eller droppa över örtoljan.

Örtolja
Mixa alla ingredienserna till örtoljan ordentligt så att det blir en härlig grön olja, smaksätt med salt och peppar. Detta kan du göra dagen innan.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: