Premiär för nya 1177.se

Nu lanserar landstingen och regionerna den gemensamma webbplatsen 1177.se i en ny version.

Det innebär att du nu kan ta del av regional information från ditt landsting eller region. På 1177.se finns också tjänsten Mina vårdkontakter. Där kan du boka tid i vården, förnya dina recept och hantera andra vårdärenden.
Helt nytt på webbplatsen är också tjänsten Hitta och jämför vård, som gör det möjligt att söka och hitta vårdenheter, kontaktuppgifter, öppettider och övrig information till hälso- och sjukvård i hela Sverige. Tjänsten kommer successivt att byggas ut med fler vårdenheter.
– Nu har vi skapat förutsättningarna och efterhand kommer landstingen och regionerna att fylla på med ännu mer innehåll, säger Åke Rosandher, chef på Center för eHälsa i samverkan, landstingens och regionernas gemensamma beställarorganisation.

Kunskapskälla

1177.se har funnits i över tio år och är en kunskapskälla om hälsa och vård för allmänheten. Här kan du läsa om olika sjukdomar, mediciner, undersökningar och behandlingar. Du kan också ställa egna frågor till 1177.se och få personliga svar från läkare eller sjuksköterskor. Bakom webbplatsen står den svenska hälso- och sjukvården genom alla landsting och regioner i samverkan.
– Vår ambition är att 1177.se ska vara invånarnas ingång till hälso- och sjukvård. Det är hit du ska vända dig för att exempelvis hämta råd när barnen är sjuka, hitta vägbeskrivningar till vården och ställa personliga frågor till doktorn. På sikt kommer du också att kunna läsa din journal via 1177.se, säger Åke Rosandher.

 

FAKTA

1177 är landstingens och regionernas gemensamma tjänster till invånarna, och finns i flera kanaler:

  • 1177.se: – information och e-tjänster om hälsa och sjukvård på nätet.
  • 1177 Sjukvårdsrådgivningen: – rådgivning per telefon av erfarna sjuksköterskor.
  • 1177 Egenvårdsguiden: – en bok om vad man kan göra själv för att lindra lätta besvär.

Tjänsterna bygger på samma kvalitetssäkrade medicinska bas och ger likvärdiga råd oavsett vilken kanal man använder.

Relaterade artiklar

post-template-two-posts.php post-template-two-posts.php