Polli hjälper dig träna smart

Personlig pepp i mobilen. Nu kommer Polli – en e-tjänst som skräddarsytts för att hjälpa dig med pollenallergi att optimera träningen. Med hjälp av data från Naturhistoriska riksmuseet scannar Polli dagliga pollenhalter och skickar personligt anpassade prognoser och träningstips – direkt i Facebook messenger.

För allergiker som drabbas av trötthet, rethosta och snuva är det lätt att träningsglädjen uteblir under pollensäsongen och istället resulterar i frustration och inställda pass. Syftet med Polli, som tagits fram av läkemedelsföretaget Sanofi, är att främja en mer effektiv och skonsam träning för pollenallergiker.

– Polli är den första träningstjänsten framtagen för de som har pollenallergi. I stor utsträckning handlar pollenträning om att planera rätt för att få ut maximalt av träningen. Därför varnar Polli inte bara för höga pollenhalter utan ger också inspiration, och kommer med konstruktiva förslag för en mer skonsam träning med tanke på pollenallergin, säger Mattias Wieloch, medicinsk chef Basläkemedel på Sanofi Sverige.

– Jag möter mycket osäkerhet: ”när kan jag träna, hur påverkas jag och kan det rentav vara farligt?”, säger överläkare Lars Gottberg, allergimottagningen Södersjukhuset, Stockholm. Det är uppenbart att det finns för lite information om det här ämnet. Att få verktyg för att kunna leva ett normalt liv trots sin pollenallergi är vitalt.

Mer information finns på www.polli.se