Julklappstips 2016

Ute i sista minuten med julklappar i år igen? Lugn, här kommer tipsen som räddar julefriden.

En berlock varje år

Berlockhalsband Memoriez är gjort i nickelfritt, rostfritt, kirurgiskt stål. Det är ett komplett halsband med kedja och hänge och du kan välja längd och bredd på kedjan. Hänget är öppningsbart och inuti kan man samla små berlocker. En varje jul kanske…

berlockhalsband

Memoriez berlockhalsband
Cirka 459 kronor, Mbysweden.se

Spännande för de små

Lovisa ska åka på utflykt med sin klass. Eftersom alla vet att hon är allergisk har ingen några nötter med sig. Men längst fram i tåget sitter en man som inte har tänkt på att någon kan vara allergisk. När han öppnar en påse nötter får Lovisa svårt att andas… Boken passar för barn mellan fyra och åtta år. Läs om författaren på sidan 26.

barnboksomslag

Lovisa och nötterna
Cirka 129 kronor, Idus förlag

Vinn en bok

Som en extra julklapp lottar Allergia ut tre exemplar av barnboken Lovisa och nötterna. Allt du behöver göra för att delta i utlottningen är att skicka in ditt namn och din adress till allergia@astmaoallergiforbundet.se eller Allergia, Box 17069, 104 62 Stockholm, senast den 9 januari. Märk meddelandet Utlottning.
Vinnare av crock-poten blev John Andersson i Smedjebacken. Grattis!

Vem gillar mjuka paket?

En exklusiv julklapp blir ett duntäcke från Mille Notti. Det är rekommenderat av Astma- och Allergiförbundet och alltså märkt med Svalan-symbolen. Täcket finns i olika tjocklekar och för både enkel- och dubbelsäng. Det är gjort med IDFL-certifierat dun och kan tvättas i 60 grader.

Natura duntäcke
Från cirka 2600 kronor, Mille Notti
Perfekt till gottegrisen
Sött till den söta. En allergisk chokladälskare blir säkert glad över en klapp från Malmö Chokladfabrik. Tillverkningen sker helt utan nötter, soja, ägg och gluten i lokalerna. Till jul säljs två paket med blandad choklad till förmån för Världens barn. Det övriga stora sortimentet säljs bland annat i Chokladshopen.se och Mathem.se. Det finns också fudge och lakrits!

Chokladpaket till förmån för Världens Barn
Från 150 kronor, Malmö Chokladfabrik

En bok är aldrig fel

I höstas kom författaren Bengt Ohlssons nya roman Drick värmen ur min hand. I den har huvudpersonen Martins fru just fått fast anställning på Astma- och Allergiförbundet, ett arbete hon inte är särskilt nöjd med. En finstämd roman att tillbringa tid med under lediga juldagar.

ohlssons-bok

Drick värmen ur min hand
Cirka 199 kronor Albert Bonniers förlag

Tillskott till sminkväskan

Idun Minerals har tagit fram en puderfoundation med högrenade mineraler som passar även dem med känslig hy. Den har därför blivit godkänd för att få märkas med symbolen Svalan. Den finns i nio olika nyanser och säljs bland annat på apotek.
Just nu får medlemmar i Astma- och Allergiförbundet 10 procent rabatt i webbshopen på Idunminerals.com, ange koden AAF10.

idun-foundation

Puderfoundation
Cirka 355 kronor (innan rabatt), Idun Minerals