Ambassadörer hjälper till på semestern

På vissa av researrangören Vings hotell finns ambassadörer som fått speciell utbildning i matintolerans och allergi.

Researrangören Ving har infört intoleransambassadörer på vissa av sina anläggningar. Den som är allergisk eller överkänslig för någon slags födoämne anger detta vid bokning och får en kontaktperson att ha mailkontakt med innan avresa för att berätta vilka matbegränsningar man har. Väl på plats på hotellet fungerar kontaktpersonen som en länk mellan gästen och köket.
På Vings familjehotell Sunwing Family Resorts på Gran Canaria, Teneriffa, Kreta, Rhodos, Cypern och Alcudia på Mallorca, finns intoleransambassadörer som fått utbildning i Sverige i skandinavisk matintolerans. Dessa personer fungerar som vägledare på plats på hotellet.
–– Det unika med detta är att det finns en person som är länken mellan gästen och köket. Vi har länge arbetat med att underlätta för våra gäster med matallergier på Sunwing genom att sälja gluten- och laktosfria varor på alla hotellens Minimarkets och vi har skyltar med symboler på bufféerna. Men det här är att gå ett steg längre, säger Lennart Kevdal, ansvarig för mat och dryck på Sunwing Family Resorts.
Utbildningen genomfördes i samarbete med Cecilia Brytmark, allergikonsult och expert på födoämnesöverkänslighet och matlagning för matintoleranta. Hon samarbetar även med Svenska Celiakiförbundet. Intoleransambassadörerna infördes förra sommaren.