Allergidoldisar – träd fram!

Nu ska vi slå oss för bröstet och skryta lite. Visste ni att Astma- och Allergiförbundets Forskningsfond har delat ut mer än 100 miljoner kronor till allergiforskningen de senaste 25 åren? Utan våra bidrag hade vi med all säkerhet gått miste om flera stora och viktiga framsteg inom allergiforskningen. I en undersökning som Forskningsfonden gjorde 2011 säger majoriteten av de tillfrågade forskarna att de inte kunnat genomföra sina forskningsprojekt utan bidrag från oss.
Detta är vi givetvis mycket stolta över men nu vill vi satsa högre. Vi vill hitta större och bättre lösningar snabbare! För att kunna göra det kommer Forskningsfonden i maj att dra igång en stor insamlingskampanj som heter Min önskans stad.
Det är dags att alla som kämpar med allergiska besvär tar ansvar för sin allergi och sätter ner foten. Många allergiker är inte ens medvetna om sina besvär. De finner sig i att näsan alltid rinner på våren och att de tvingas undvika gräddtårta och nybakade kanelbullar. Det behöver inte vara så. Den forskning vi stödjer bidrar till ett samhälle som är tillgängligt för alla. Alla som vill ska kunna gå på bio, ha picknick i parken eller besöka släktingar och vänner som har pälsdjur.
Vi hoppas att du vill vara med och bidra. Säkert finns det saker som du önskar att du kunde göra om du inte var allergisk. Genom att donera pengar till allergiforskningen uppfyller du inte bara önskningar – du investerar också i dig själv och din hälsa. Tillsammans kan vi bygga Min önskans stad!

Text Ingalill Bjöörn