Allergia.se nominerad till Publishingpriset

Allergia.se är nominerad till det prestigefulla Publishingpriset. Vinnaren koras vid en gala på Berns Salonger i Stockholm den 5 november.

I veckan fick Allergia ett glädjebesked: tidningens webbsida kan ta hem Publishingpriset i kategorin ”Årets Tidnings-/tidsskriftswebbplats”. Priset vanns i fjol av Fotbollsmagasinet Offside.

Hård konkurrens

Annika Olsson, redaktör för Allergia, är glad över beskedet.
– Det känns fantastiskt att vara en av fyra nominerade i klassen Tidnings-/tidskriftswebbplatser. Det är ett trångt startfält med mängder av bidrag och det är stort att ligga i täten när vi närmar oss mål.
Annika Olsson berättar att redaktionen jobbat hårt för att siten ska innehålla relevant och unikt material om allergiska sjukdomar.
– Vi ger besökarna hårda fakta och forskning knutet till personliga berättelser. Det är för mycket desinformation om ämnet allergier i omlopp. Vi står på läsarnas sida och det har gett höga besökssiffror. Svåra ämnen ska vara lätta att ta till sig och paketeras i en frestande form.

Receptbanken

Under året har allergia.se lanserat en unik sökfunktion för recept.
– Det är lätt att hitta recept utan laktos, gluten och ägg. Men det kanske är något annat du inte tål. I Allergias receptbank kan du välja bort och lägga till på ingrediensnivå.

Webbtidningen har tagits fram i samarbete med reklambyrån Nkel kommunikation.
– När vi utvecklade sidan hade vi läsglädje och användarvänlighet i fokus. Att lyfta Allergias genomarbetade innehåll på bästa sätt, säger Ronny Forsberg, projektledare på Nkel.

Vinnaren koras på Publishingprisets gala på Berns Salonger i Stockholm den 5 november. Galan kommer att ledas av tv-profilen Jesper Rönndahl.
– Vi kommer givetvis vara med på galan som går av stapeln i november. Det blir spännande, säger Annika Olsson.

Övriga nominerade

Övriga nominerade till 2019 års pris är:
magazin24.se, som drivs av Earton Media AB
ka.se, som drivs av Kommunalarbetaren i samarbete med Oktavilla
tidsskriften.se, som drivs av Folkuniversitetet i samarbete med Torino Tidningsform.