Korintflarn
Bakat. Grädda en provkaka först. Då märker du om mjölmängden behöver justeras. Kakorna kan bakas med hackade dadlar eller fikon också.
Bakat. Grädda en provkaka först. Då märker du om mjölmängden behöver justeras. Kakorna kan bakas med hackade dadlar eller fikon också.
200 g mjölkfritt margarin
1,5 dl strösocker
2 msk vit sirap
1 dl korinter
3 tsk bakpulver
4,75 dl glutenfri mjölmix, plus lite till utbakningen
Rör margarin, socker och sirap vitt och pösigt i en skål eller matberedare. Hacka korinterna och tillsätt dem. Blanda mjölmixen med bakpulver och rör ner. Rulla ut degen på mjölat bakbord till två längder. Dela dem i 60 lika stora bitar och lägg glest på smorda plåtar. Tryck ut dem till runda kakor.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i fem minuter eller tills kakorna är ljust gulbruna. Lossa dem med stekspade innan de kallnat helt.
Tips
Häll upp mjölmixen i halv- eller hellitermått. Risken för felmätning är mindre då än om man mäter i dl-mått flera gånger.