Hallongrottor

Goda hallongrottor med sylt.

200 g mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
4 dl Jyttemjöl (gluten- och vetefritt, blå påse)
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
hallonsylt

Dela margarinet i mindre bitar och vispa det med elvisp tills det blir krämigt. Tillsätt socker och vispa det poröst. Rör sedan ner de övriga ingredienserna. För att lättare kunna rulla bollar av degen kan du plasta in den och låta ligga i kylen i cirka 30 minuter. Placera ut små muffinsformar på en plåt. Forma degen till runda kulor och lägg i formarna, cirka 20 stycken.
Hitta ett föremål som är runt i änden för att göra en fördjupning åt sylten. Till exempel ett teskedsmått med rund botten. För att inte föremålet inte ska fastna i degen, doppa i lite mjöl mellan varje kaka. Fyll groparna med en klick sylt.
Grädda mitt i ugnen på 175 graders värme i 10–-15 minuter. Kakorna ska inte få färg, då kan de bli för torra.

Recept Linda Svensson Foto Jens Sølvberg