Grillad ananas med kolapopcorn

Vad sägs om ananas och popcorn till efterrätt?

1 ananas
1–2 dl kolasås
1 burk kokosgrädde
kokosflagor
2 dl poppade popcorn

Ta de poppade popcornen och bred ut på ett bakplåtspapper eller i en form, ringla över lite av kolasåsen och låt kallna.
Skär bort skalet från ananasen och dela den längs långsidan på mitten och sedan varje halva i fyra delar, skär bort mittdelen, om den inte är söt och god. Grilla på grillen ett par minuter på varje sida.
Låt kokosgrädden stå ett par timmar eller över natten i kylen. Innan servering ta ut den kompakta delen av grädden, ta inte med det rinniga. Vispa kraftigt med elvisp eller mixerstav.
Servera ananasen med en klick kokosgrädde, lite kokosflagor, ringla över kolasås och toppa med popcornen.

 

Kolasås
2 dl rörsocker
50 g smör (det du tål)
2 dl grädde eller havregrädde
1 vaniljstång
1 tsk flingsalt

Dela en vaniljstång på längden och skrapa ur fröna. Värm 2 dl socker i en kastrull, sakta på låg värme. När det mörknar och blir rinnigt, blanda och tillsätt smöret och fortsätt blanda. När smöret smält, slå på grädden. Tillsätt vaniljstången och fröna och låt allt koka på låg värme i fem minuter. Ta sedan ur stången. Låt såsen tjockna något, smaka sedan av med salt.