Strassrosor

Bakat. De här kakorna ska ha en svag doft, färg och smak av just rosor. Det får de av äkta rosenvatten och kanderade rosenblad som finns att köpa i delikatessaffärer. I vanliga butiken finns små sockerrosor och essens i hyllan för bakingredienser.

Ingredienser

200 g mjölkfritt margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3,5 dl mjölkfri mix
2 dl potatismjöl
1 msk rosenvatten eller ett par droppar essens och 1 msk vatten
2 msk stötta kanderade rosenblad
ev. 1-2 droppar röd karamellfärg

Garnering
0,5 dl. kanderade rosenblad
100 g vit choklad (eller glasyr på florsocker och vatten)

Tillagning

Rör rumsvarmt margarin pösigt med flor- och vaniljsocker. Rör ner mix och potatismjöl. Tillsätt rosenvatten, stötta rosenblad och ev. karamellfärg. Spritsa ut en provkaka och grädda. Justera konsistensen med mera mix eller några droppar vatten. Om du inte har en spritsspruta så använd en potatispress och forma små fågelbon. Grädda på smorda plåtar i mitten av ugnen vid 175 grader i 5-7 minuter. Lossa kakorna medan de är varma. Smält chokladen och fäst rosenblad med choklad eller sockerglasyr. Det blir läckert ett lägga ihop två kakor med choklad emellan.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Hanneke Bonthuis

Hitta fler recept som innehåller: