Rotfruktsgratäng med vilt

Lagat. Vad passar bättre till rotfruktsgratängen än älg. Har du inte jagat själv kan du hitta älgskav i butiken.

Ingredienser

600 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
1 liten purjolök
3,5 dl havregrädde
200 g trattkantareller, eller annan svamp
1 vitlöksklyfta
1 paket älg- eller viltskav
2 msk tomatpuré
1 msk rosépeppar
mjölkfritt margarin
salt, vitpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor. Ansa och skiva purjon. Lägg i en smord ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll på havregrädden.
Ställ in i ugnen.

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Bryn älgskav, svamp och vitlök i 1 msk smör. Tillsätt tomatpurén och låt bryna med på slutet. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Ta ut gratängen efter 35 minuter. Lägg älgskavsröran i en rad i mitten av formen. Ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter (täck eventuellt med folie de sista 10 minuterna om ytan får för mycket färg). Ta ut formen och strö krossad rosépeppar över.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: