Pannacotta med påskhareöron

Sött. Vem sa att man inte får leka med maten? Med lite lekfullhet blir pannacottan en perfekt påskdessert som är svår att motstå.

Ingredienser

Pannacotta
3 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl gräddersättning
0,5 dl socker

Öronkakor
100 gram mjölkfritt margarin
0,5 dl socker
0,5 dl sirap
2,5 dl glutenfri fin mix
0,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Tillagning

Pannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg allt i en kastrull (även stången) häll ner gräddersättningen och sockret, värm till det börjar sjuda och sockret har löst sig. Plocka upp stången.
Krama ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen medan du vispar med en handvisp så att det löser sig. Låt svalna lite (om du låter blandningen svalna lite innan du häller upp i portionsglas så lägger sig inte vaniljfröna i botten utan är lite snyggt, jämnt svartprickiga). Ställ in i kylen så att det får svalna och stelna.

Tips: smaksätt pannacottan med lime, citron, pepparmynta eller något annat du tycker om.

Öronkakor
Vispa margarin, socker och sirap poröst i en bunke. Bland ner de torra ingredienserna. Lägg bakplåtspapper på en plåt och forma små öronformade kakor. Tänk på att kakorna kommer att flyta ut, så det är svårt att bedöma storleken på slutresultatet. Jag gjorde ovaler som jag skar till medan de fortfarande var varma.
Grädda i 200 grader cirka 10 minuter.
Garnera glaset med ögon på utsidan stick ner kakorna som öron och garnera med lite kokosflagor. Ät direkt!

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: