Mustig fransk gryta

Lagat. Servera denna härliga gryta med ris eller kokt potatis och kokta grönsaker.

Ingredienser

100 g bacon klippt i småbitar
400 g grytbitar av nöt ca 2×2 cm
2 msk mjölk- och sojafritt margarin eller olja
2 gula lökar
2 klyftor vitlök (kan uteslutas)
1 köttbuljongtärning + 4 dl vatten
1 burk hela små champinjoner
2 dl rött vin (eller matlagningsvin)
1-2 tsk svartvinbärsgelé (kan uteslutas)
2 msk Maizena majsstärkelse
salt, peppar

Tillagning

Stek baconet utan fett och låt rinna av på papper. Häll av stekfettet och stek grytbitarna och löken i lite margarin eller olja, salta och peppra. Lägg över i en gryta ihop med baconet. Häll på vattnet och när det kokat upp smulas buljongen i. Rör ner champinjonerna och vinet och låt småputtra till köttet är mört ca 40 minuter. Smaka av med salt och peppar och ev en klick vinbärsgelé innan grytan reds av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten.

Skriv ut

Foto Colurbox

Hitta fler recept som innehåller: