Krassesoppa med citronkräm

Lagat. Den milda krassesoppan får en speciell smak av citronkrämen och parmachipsen.

Ingredienser

1 gul lök
rapsolja att steka i
1 hönsbuljongtärning
4 dl vatten
eller hemgjord hönsbuljong
2 paket kryddkrasse

Citronkräm
½ citron
1 dl turkisk yoghurt (mjölkfria alternativ Alpro sojayoghurt, Yosa Mat&Dipp)
salt och svartpeppar

Parmachips
8 skivor lufttorkad skinka

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsplåt med lite olja. Lägg ut skinkan jämt på plåten och ställ in mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills skivorna börjar bli lite knapriga. Lägg på hushållspapper.
Hacka löken fint och fräs den försiktigt i rapsoljan. Tillsätt buljongtärning och vatten och låt koka upp på medelvärme. Koka utan lock i cirka 10 minuter. Klipp ner krassen och låt koka upp. Mixa därefter soppan slät med stavmixer. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Blanda samman alla ingredienser till citronkrämen. Häll upp soppan på små glas och servera med en liten klick citronkräm och parmachips.

Skriv ut

Hitta fler recept som innehåller: