Kokoskola med saffran

Sött. Kokos och saffran är en fantastisk smakkombination. Har du inte testat? Gör det genast! uppmanar Frida ”Fridas vegobak” Svanberg.

Ingredienser

20 stycken
Tid: 40 minuter
+ tid för att stelna

90 g (1 dl) strösocker
140 g (1 dl) vit sirap
1 dl växtbaserad mat­lagningsgrädde (jag gillar 
Alpro Cooking)
0,5 g saffran
En nypa salt
40 g (1 dl) kokosflingor
50 g mjölkfritt margarin
200 g vegansk vit choklad
20 g vegansk ljus choklad

Tillagning

1. Blanda strösocker, sirap, grädde, saffran och salt i en kastrull. Koka till 125 grader. Använd termometer för rätt temperatur. Rör om då och då.
2. När temperaturen är 125 grader drar du av kastrullen från plattan och rör i kokosflingor och margarin. Häll ut kolan i bakbalkar eller i en form som är 15×15 cm.
3. Ställ kolan att svalna, gärna ute om det är kallt.
4. Skär kolan i 20 stycken bitar.
5. Smält den vita chokladen på låg värme över vattenbad eller mikrovågsugn. Doppa kolan i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper för att torka.
6. Smält den ljusa chokladen på samma sätt som den vita. Ringla den över godisarna. Förvara i kylskåp.

Skriv ut

Recept Frida SvanbergFoto Frida Svanberg

Hitta fler recept som innehåller: