Kokosglass
Sött. Snabblagad glass med smak av kokos.
Sött. Snabblagad glass med smak av kokos.
1,75 dl vatten
200 g strösocker
1 bit kanelstång
0,5 tsk hel kardemumma
4 dl kokosmjölk
eventuellt 1 dl riven kokos
Koka upp vatten, socker, kardemumma och kanel i en kastrull. Låt blandningen sjuda i 2-3 minuter tills sockret lösts upp. Låt sockerlagen svalna (går ganska snabbt i ett isbad). Sila sedan sockerlagen så att du får bort kardemumman och kanelstången. Blanda sockerlagen med kokosmjölken. Sätt igång glassmaskinen och häll ner glass-smeten.
Om du vill ha lite småbitar i glassen kan du tillsätta kokosflingorna efter 10-15 minuter. Totalt tar det ungefär trettio minuter innan glassen är färdig. Skeda upp glassen i en tättslutande burk och förvara i frysen.