Kanderade äpplen

Sött. Dags att återupptäcka den gammaldags godsaken kanderade äpplen.

Ingredienser

8 små äpplen
blompinnar av trä

Lag
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
1/2 krm ättikssprit
ev. myntablad till garnering

Tillagning

Sätt i ett spett i varje äpple. Blanda ihop ingredienserna till lagen i en kastrull och koka den tills den blir 150 ºvarm eller tills den håller karamellprovet. Det tar ca 5 min. Rör ej i sockerlagen undertiden den kokar då sockrar det sig. (går att rulla till en kula om lite lag droppas i kallt vatten)
Doppa äpplena runt om i lagen. Låt kastrullen stå på svag värme undertiden. Ställ äpplena på bakplåtspapper och låt de stelna. Garnera ev. med myntablad.

Tänk på att godiset innehåller färsk frukt. Godiset kan ej sparas.

Skriv ut

Recept Eva BoströmFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: