Julspjäll i gryta
Lagat. Gott på julbordet med aprikos och kanel.
Lagat. Gott på julbordet med aprikos och kanel.
ca 1 kg tjockskuret revbensspjäll delat i korta ribbor
1 msk mjölkfritt margarin
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk malen vitpeppar
1/2 tsk malen kanel
5 dl köttbuljong
10 torkade aprikoser
Sås
4 dl sky
1/2 msk sockerkulörsoja
1 dl havregrädde
1 1/2 msk glutenfri mjölmix
Bryn ribborna i smör i en stekpanna. Salta och krydda. Lägg över dem i en stekgryta.
Häll över buljongen. Koka upp och sjud under lock i 30 minuter. Blanda i aprikoser efter 20 minuter.
Mät upp skyn. Skaka samman grädde och mjöl och red av. Tillsätt sojan och låt såsen koka 5 minuter. Häll den över spjället.
Frys in spjället i såsen i en stor plast eller aluminiumask. Vid serveringen, värm upp spjället i en gryta och servera med kokt potatis eller cous cous smaksatt med saffran.