Hemlagade geléhallon

Sött. Gör dina egna geléhallon med äkta hallon.

Ingredienser

1 dl äkta hallonsaft från passerade bär, ca 150 g
3/4 dl vatten
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk citronsyra
1/2 flaska Certo fruktpektin
strösocker till garnering

Tillagning

Passera hallonen genom en sil så kärnorna kommer bort. Häll hallonsaft, vatten, socker och citronsyra i en stor kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan koka livligt 1 minut. Skumma.
Dra kastrullen åt sidan och rör ner fruktpektinet. Häll upp marmeladen i en form, ca 20×15 cm. Låt marmeladen stå och stelna i dygn.
Stjälp upp marmeladen på florsockrat bakplåtspapper eller smörpapper så att undersidan får torka till. Strö över strösocker. Skär marmeladen i bitar. Rulla dem ytterligare i strösocker.

Skriv ut

Recept Eva BoströmFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: