Godismarmelad

Sött. Det egenhändigt lagade godiset äts med en alldeles särskild känsla.

Ingredienser

1 dl outspädd saft
3/4 dl vatten
2 1/2 dl strösocker
1/2 tsk citronsyra
1/2 flaska Certo fruktpektin
florsocker till garnering

Tillagning

Häll saft, vatten, socker och citronsyra i en stor kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan koka livligt 1 minut. Skumma.
Dra kastrullen åt sidan och rör ner fruktpektinet. Häll upp marmeladen i en form, ca 20×15 cm. Låt marmeladen stå och stelna i dygn.
Stjälp upp marmeladen på florsockrat bakplåtspapper eller smörpapper så att undersidan får torka till. Pudra över florsocker och skär sedan marmeladen i bitar.

Skriv ut

Foto Hanneke Bonthuis

Hitta fler recept som innehåller: