Glutenfri snabblimpa

Bakat. En limpa som är både glutenfri och lätt att baka med frukt och fil.

Ingredienser

6 dl glutenfri mjölmix
2 dl Fibrex
1 tsk salt
1 msk valfri brödkrydda (t ex anis, fänkål, kummin och/eller pommerans) (kan uteslutas)
1 msk bikarbonat
2 dl hackad torkad frukt (t ex aprikoser, fikon, dadlar och russin) (kan uteslutas)
1 msk honung
5 dl filmjölk
1 msk fiberhusk
1 msk olivolja eller rapsolja till formen

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en 1,5-liters brödform med olivolja. Rör ut fiberhusk i filmjölken och låt svälla 5-10 min.
Blanda alla torra ingredienser och hackad torkad frukt i en bunke. Rör ner honung, tofu och fiberhuskblandningen, använd gärna elvisp.
Klicka smeten i brödformen och jämna till ytan lite. Grädda på nedersta falsen i ugnen i 1 timma. Stjälp upp brödet och låt det svalna invirat i en ren kökshandduk.

Skriv ut

Foto Colurbox

Hitta fler recept som innehåller: