Fläskkorv
Lagat. Ett utmärkt tillfälle att använda korvstopparmaskinen.
Lagat. Ett utmärkt tillfälle att använda korvstopparmaskinen.
650 g fläskfärs
1,5 tsk salt
0,5 dl potatismjöl
1 dl vatten
1 tsk socker
0,5 tsk kryddpeppar
1 tsk fänkålsfrön
2 krm vitpeppar
2,5 m fjälster
bomullssnöre
korvstopparmaskin
Lägg fjälstret i blöt över natten i kylskåpet. Blanda fläskfärsen med potatismjöl, vatten, socker och kryddorna i en rymlig bunke. Sätt korvskinnet på korvhornet och fyll med smet. När fjälstret är fullt, vrider du till korvar cirka 67 stycken för varje fjälster. Knyt en knut vid varje korvända. Lägg på en bricka och fortsätt med nästa fjälster. Koka korvarna i vatten med ett lagerblad och några vitpepparkorn i cirka 15 minuter. Korvarna går att frysa.