Efterrättspizza med färska bär

Sött. Har du provat en pizza till dessert någon gång? Med en botten av mandelmjöl och en topping med citronkräm och färska bär blir den en perfekt avslutning på en måltid.

Ingredienser

Botten
3 dl mandelmjöl
1 msk socker
3 ägg

Citronkräm
1 burk Icas kokosgurt
1/2 citron, saft och rivet skal
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

blandade bär, till exempel blåbär, jordgubbar
physalis
kokosflingor
citronmeliss

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Botten
Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda mandelmjöl och ägg till en slät smet. Bred ut smeten i portionsrundlar och sätt in mitt i ugnen i 10 minuter.

Citronkräm
Blanda citronkrämen eller använd en redan smaksatt kräm.

Ta ut pizzorna och bred på citronkrämen. Lägg på bären, riv över lite vit choklad om du vill och grädda cirka 3 minuter.
Garnera med mer färska bär, kokosflagor och citronmeliss.

Tips: Ett alternativ till citronkrämen är att använda en färdig mjölkfri kräm som Alpros go on, den finns med smakerna passionsfrukt, jordgubb med mera.

Skriv ut

Recept Linda SvenssonFoto Jens Sølvberg

Hitta fler recept som innehåller: