Auberginedipp

Smått & Gott. Mumsig auberginedipp som går att göra mild eller lite starkare, helt efter tycke och smak.

Ingredienser

1 stor aubergine
3 vitlöksklyftor
1 msk citronsaft till pensling av auberginerna
3 msk citronsaft
0,5 dl tahini (sesampasta)
lite stänk med tabasco
liten gnutta chilipulver eller paprikapulver
färsk persilja och basilikablad
salt och svartpeppar

Tillagning

Dela auberginen i två delar på längden, pensla med lite citronsaft. Lägg snittytan nedåt på en form, sätt in i ugnen, 240 grader och stek i ca 30 minuter tills köttet är mjukt.
Gröp ur aubergineköttet från skalet och lägg alla ingredienser i matberedaren och mixa till en slät puré. Späd med vatten om purén blir för hård. Dekorera med persilja Man kan också ta hälften aubergine och hälften squash. Då steker man squashen mjuk först.

Skriv ut

Foto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: