Äppelkompott med lime

Smått & Gott. Äppelkompotten är god att servera till skinka eller revbensspjäll.

Ingredienser

5 syrliga fasta äpplen (cirka 0,5 kg)
2 msk pressad limesaft
0,5-1 dl vatten
1-2 dl strösocker
1 msk fina strimlor av limeskal
ev. 1-2 stjärnanis

Tillagning

Koka en lag av vatten, limesaft och socker. Skala äpplena, skär dem i klyftor och ta bort kärnhuset. Koka äppleklyftorna sakta tills de är mjuka. Tillsätt strimlat limeskal. Häll upp kompotten på burk och låt den svalna. Förvara i kylen. Kompotten är hållbar några dagar. Vid längre förvaring måste konserveringsmedel tillsättas.
Smaken kan varieras med stjärnanis eller ingefära. Det blir vackert om lite skalstrimlor får vara kvar på äpplena.

Skriv ut

Recept Matilda GöranssonFoto Colourbox

Hitta fler recept som innehåller: