Nystart i luften

Löven har fallit, träden står nakna och hösten är här igen. Ganska mysigt ändå. Man får vara inne och pyssla med sina saker. Städa ur ett skåp eller två. Typiskt höstjobb, tycker jag.
Fast på jobbet ska allt städas ur. Astma- och allergiförbundet ska flytta, eller har flyttat, när du läser det här. Vi ska till nya lokaler. Skönt, men lite jobbigt att slänga ut det gamla. Men det behövs. Och det känns som att man får börja på ny kula.
Jag har snart varit redaktör för Allergia i elva år. Det har blivit 88 tidningar, eller 88 nystarterkan man säga. Och det är fortfarande roligt att börja med en ny tidning. Att välja ämnen och personer att intervjua. Att fundera över vad ni vill läsa om.
Det är kul att bli klar med en tidning också, att få se resultatet. Den här gången har vi valt att berätta om den nya synen på allergi som man tillämpar i Finlands allergiprogram, hur årets förändringar i sjukförsäkringen kan slå mot allergiker och om kemiska ämnen som blir allergena först när de möter luft eller hud. Spännande läsning

Text Annika Olsson